Indonesian Snacks

Perut Punai 110 gr

Rp 12,000

Product Description :

Net Weight: 110 gr
Material Content: Tepung Beras , Gula Merah , Santan , Garam , Kapur sirih
Variant / Flavor: manis / asin

Perut punai is a traditional Bengkulu cake that is famous for its unique shape resembling the belly of a punai bird. The cake is made from rice flour, brown sugar, and coconut milk, and has a soft texture and sweet, moist flavor.

Perut punai has several other names, such as kue srikaya, kue lapis, kue mangkok, and kue lepet. These names vary from region to region in Bengkulu.

This cake is usually served during special occasions, such as weddings, birthdays, and holidays. Perut punai is also a popular Bengkulu souvenir for tourists.

Here are some interesting facts about perut punai:

History: Perut punai has been around since ancient times and is said to be the favorite cake of the kings of Bengkulu.
Manufacturing process: Perut punai is made manually by stirring a mixture of rice flour, brown sugar and coconut milk, then putting it into a mold and steaming it.
Variants: Perut punai has sweet and salty flavors.
Philosophy: The round shape of the belly of the punai symbolizes perfection and prosperity.

Translated with DeepL.com (free version)

View More

MSME Profile

Krupuk Tuiri:Berawal dari suatu ajang perlombaan bussines plan yang diadakan disalah satu univertas yang ada diIndonesia dengan tema pemanfaatan limbah agar mempunyai nilai guna.Dari situ,mengharuskan kami untuk menemukan ide yang dapat dimanfaatkan disekitar kami untuk dapat dikembangkan menjadi suatu bisnis.Kami memandang Kota Bengkulu merupakan daerah pesisi ryang berbatasan langsung dengan Samudra pasifik,dimana sebagian besarmasyarakat bermata pencarian sebagai nelayan dengan hasil laut yang beragam,dan salah satu yang dominan digunakan untuk olahan kuliner adalah ikan tenggiri.Provinsi Bengkulu berbatasan dengan Provinsi Lampung sebagai salah satu pemasok ikan tenggiri di Sumatra bagian selatan.